Dametoej.dk: Find blandt 22127 Produkter | 50 Kategorier | 198 Brands | 149 Forhandlere

Hvilken badedragt skal jeg vælge? 5 tips til at finde den helt rigtige

En badedragt har altid været en klassiker, men i de senere år er de blevet en af de helt store trends, når den står på en tur på stranden og en dukkert i havet.

Med sommeren over os er du måske på udkig efter en smart badedragt, der samtidig opfylder dine specifikke behov. Husk på, at det allervigtigste er, at du kan lide og føler dig godt tilpas i din badedragt. Hvad andre tænker, er helt lige meget, når bare du selv har det godt. 

Kunne du alligevel godt tænke dig lidt gode råd så læs med herunder.

Hvis du har bløde former og en rund mave

Kroppe findes i alle størrelser og former, og vi ved godt, at vi skal elske og vise os selv kærlighed. Men det kan være en udfordring for alle, uanset hvem vi er, og hvilken krop vi har, og nogle gange vil vi bare gerne gemme vores usikkerheder lidt væk og fremhæve vores allerbedste sider. Og det er helt forståeligt.

Er du på udkig efter en badedragt, som specifikt er med til at skjule din mave, så vælg en badedragt med smukke draperinger, der har en slankende effekt.

Mønstre er ligeledes super velegnet til at skjule dette område, og du behøver ikke at tænke så meget over, hvilket du skal gå efter. Bare vælg løs i verdenen af mønstre.

Badedragter til store ender og brede hofter

Brede hofter og store bagdele er super smukt, men hvis du ønsker at gøre din underkrop mindre iøjnefaldende, så undgå en alt for lav benskæring. Det får dig nemlig til at se uhensigtsmæssig bred ud.

Vælg desuden mørke og mere flade farver, da de vil lede opmærksomheden væk fra dine hofter og din bagdel. Men du kan selvfølgelig sagtens vise mere af din numse, hvis det er det, du har lyst til og er komfortabel med.

Badedragter til stor barme

Har du en stor barm, er det super vigtigt, at den får godt med støtte. Du bør derfor gå efter en badedragt med formstøbte skåle eller bøjle-bh.

Hvis du godt kunne tænke dig at få dine bryster til at syne mindre, så udvælg dig en badedragt, der leder opmærksomheden enten over eller under det bredeste punkt på dit bryst. Her kan en stribe under eller over brysterne være en hjælpende detalje. 

Lyse farver og små mønstre vil også trække øjet væk fra dette område.

Det kan være en god idé at anskaffe en badedragt med en firkantet halsudskæring, der slutter et godt stykke over brysterne, i stedet for en nedringet udskæring, hvis du er mere blufærdig. Dertil får en badedragt med lave ben din underkrop til at syne en smule bredere, så dit helhedsindtryk bliver mere afbalanceret.

Badedragter til små barme

Har du derimod en lille barm, og kunne du godt tænke dig mere kavalergang, så vælg en badedragt med bøjle-bh. Særligt en balkonette-skål med en smule push-up eller fyld får dine bryster til at syne større.

En V-udskæring, der slutter ved dit brysts midte samt horisontale striber og et geometrisk mønster, er ligeledes med til at få din barm til at fremstå større.

Hvis du er gravid

Når du skal vælge badetøj som gravid, er der lidt ekstra krav, der skal opfyldes, selvom formålet er det samme.

En graviditetsbadedragt skal have en masse stretch, så du ikke skal ud at investere i en ny badedragt hver måned, efterhånden som du bliver større. En badedragt med god stretch tilpasser sig hele tiden din størrelse uden at stramme, uanset om du er i starten eller i slutningen af din graviditet. En ventebadedragt giver dertil god støtte og komfort til både din mave og dine bryster.

Selvom en gravid krop er super smuk, er mange kvinder generte ved at vise den frem. Det gode ved en graviditetsbadedragt er derfor, at den dækker hele maven.

Det måske vigtigste element i denne type af badedragt er dog, at langt de fleste er behandlet med faktor 50 UV-beskyttelse på maven. På den måde bliver du og dit barn passet rigtig godt på i solen.

Indholdsfortegnelse
Til Top